НОВИНИ

Мария Стоева – Тероар от Бургундия до Сакар

MariaStoeva

Мария е от първите дами на новото българското винопроизводство. През 2016 г. печели приза „Млад енолог на годината“ на Съюз на Енолозите в България.

Еноложкото си образование стартира във франкофонския филиал на УХТ-Пловдив и по-късно е избрана да довърши образованието си в Дижон, Франция, където се дипломира с Национална Френска Диплома (DNO) за магистър-енолог. Там събира опит в 3 винарски кампании – в Бургундия, Бордо и Шабли. В Бургундия е част от регионалния етап на конкурс Vinalies, както и член на Асоциацията на Сомелиерите в Бургундия. От 2015 г. е енолог на Винарна Братанови, Южен Сакар.

Мария е енолог от Френската школа и възгледите й за тероара и неговото извеждане на преден план тепърва ще ни донесат много интересни и приятни моменти с нейното вино. С нея възраждането на винарските ни традиции ще получи много интересен френски нюанс. За Seewines е щастие да сме един екип, а за нашите клиенти – преимущество.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/villatod/whiskyrumwine.com/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *