НОВИНИ

ДЕСТИЛЕРИЯТА HIGHLAND PARK ПРЕДСТАВЯ ЛИМИТИРАНА СЕРИЯ, ПОСВЕТЕНА НА ЛЕГЕНДАРНИ МОМЕНТИ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ

HP_BG681_KV[6]

Първата от трите колекционерски бутилки уиски ще бъде представена на

Whisky, Rum & Wine Master Fest на 29 и 30 март в София

Дeстилерията Highland Park ще представи лимитирана серия, посветена на легендарни моменти от българската история. Концепцията включва серия от 3 колекционерски бутилки, които ще отбележат 3 ключови победи на Първото българско царство. „ Highland Park България 681“ маркира годината, в която Византийската империя признава съществуването на българската държава след победата на прабългарите, предвождани от хан Аспарух, „Highland Park България 811“ е посветена на победата на хан Крум над войските на Византия, а бутилката „Highland Park България 917“ – на триумфа на цар Симеон при Ахелой през 917 г.

Дистрибуторът на марката у нас – Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България, ще представи 14-годишното уиски „Highland Parк България 681“, лимитирано до 554 бутлики, на Whisky, Rum & Wine Master Test, който ще се проведе на 29 и 30 март в София, а другите две специални бутилки от серията – съответно в края на тази година и през пролетта на 2020 г. С алкохолен градус от 58,4% vol. първото колекционерско издание е още по-интересно за ценителите, а достъпната базова цена от 259 лв. ще привлече почитатели и извън кръга на най-страстните колекционери.

Проекът на Highland Park, вдъхновен от факта, че България е една от най-старите държави в Европа, която не е променяла името си от създаването си насам, е уникален в световен мащаб както с тематиката си, така и с това, че за първи път дестилерията пуска на пазара продукти с етикет на кирилица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *