Whisky, Rum and Wine text only logo

Shankey`s whip – Кой е Шанки, обаче?

Shankey`s whip (камшикът на Шанки, англ.) е уникален в категорията ликьори, тъй като съчетава ароматите на ванилия и карамел с вкуса на ирландското уиски. Идеално за консумация чисто, с Кока-кола, джинджифилова бира, кафе или в разнообразни коктейли. Фактът, че не съдържа сметана и не е кремообразен (както други ирландски уиски ликьори), позиционира Shanky`s whip като перфектна съставка за Еспресо Мартини, Олд Фашънд, Ирландско кафе и др.
Кой е Шанки, обаче?
Той е млад жокей от ирландската история, известен с буйния си характер, но също така типичен ирландец, който не се отказва и обича да е напред в тенденциите – обича вкуса на уискито, но му идва твърде силно понякога, обича вкуса на сметана, но не му допада плътността й и обожава цвета на характерната ирландска тъмна бира…затова напитката е почти черна. И ето родила се идеята за нова любима напитка на Шанки – Shanky`s whip.

Напитката е бленд от ирландско уиски, дестилирано в казан, смесено с мляко, карамел и тръстикова захар.
Произвежда се от малка семейна компания в областта Кейвън, Ирландия.
Бутилката е с ретро форма, вдъхновена от традиционната бутилка за мляко в Ирландия. Етикетът е взаимстван от стар дизайн на кибрит и изобразява Шанки в количка, теглена от щраус. Легендатата гласи, че по време на състезание той е паднал от коня си, но не се е отказал и е продължил с изобразената количка до самия финал.